(ВИДЕО) „The Weeknd“ со спектакуларен настап на „Super Bowl“

Шоуто за полувремето на „Super Bowl“ традиционално како и секоја година се основа на голем музички спектакл.

За прв пат во 55-годишната историја на играта настапи пејач од Канада. Овојпат „The Weeknd“ ја имаше честа да настапи на полувремето и тој во голема мера беше принуден да настапи од трибините, наместо од теренот, во согласност со строгите протоколи предизвикани од пандемијата на коронавирусот.

„The Weeknd“ имаше 14 минутен настап на полупразниот стадион кој го искористи максимално играјќи и пеејќи со својот маскиран хор.

Пејачот вети „кинематско искуство“, и навистина, смело, а на моменти со помали технички проблеми со микрофонот, пејачот демонстираше импресивен вокал и издржливост пеејќи ги своите најголеми хитови.

Многумина велат дека перформансот на пејачот не ги исполни очекувањата и дека не беше успешен како настапите од минатите години, иако „The Weeknd“ вложил дури 7 милиони американски долари од сопствениот буџет во целиот настап.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s