(Видео) Првите здравствени работници во Македонија примија вакцина против коронавирусот

Во модуларната болница на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби почна вакцинацијата против коронавирусот. Денеска е предвидено да бидат вакцинирани 260 здравствени работници.

Први се вакцинираа главната сестра Габриела Темелковска и примариус д-р Добринка Наунова Јовановска, специјалист за неуроинфекции од инфективната клиника – медицински работници со значајно искуство на клиниката и огромен придонес во борбата со Ковид-19.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s