„Румена“ – авторско дело на скопскиот бенд Хаусмастерс!

Хаусмастерс,  скопски бенд составен од музичари од повеќе музички сфери и бендови.

Cвират фанк, поп и new jazz.

Михаил Парушев како автор на групата, продуцент и ритам селектор, Ѓоле Грујоски на гитара со своите силни делници, Дамир Имери со целосен склоп на хармонија и импровизација, Трајко Симоновски како гостин на бас гитарата и Драган Трајковски со својот специфичен вокал, ја снимија песната секој во своето студио.

„Румена“ е авторско дело создадено 2020, а реализацијата на ова музичко парче од нашите еминентни музичари, се случи овој месец,  февруари 2021 година.

Таа е носечка тема на новиот проект на ХАУСМАСТЕРС.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s