Скопјани за последен пат аплаудираа на песните на Ѓорѓе Балашевиќ

Како низ повеќето поголеми градови низ државите од регионот, така и во Скопје вечерва се собираат обожаватели и почитувачи на неговиот лик и дело за да му оддаваат последна почит на Балашевиќ.

Денес од 19.00 часот почнаа да се собираат луѓе пред Универзална сала, по повод смртта на големиот музичар. Град Скопје го организираше настанот „Скопје за Балашевиќ“.

Скопјани за последен пат аплаудираа на песните на Балашевиќ. Не ги спречи ниту врнежливото време за да му оддадат почит на панонскиот морнар.

Со стотици запалени свеќи и пеејќи ги неговите најпознати песни, Македонија се збогуваше со Балашевиќ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s