Што зборуваше Мијалков во судница за бегството? Како го смени стилот на живеење и побегна?

Поранешниот шеф на УБК, Сашо Мијалков, и официјално се бара со меѓународна потерница, откако согласност до МВР доставија и од Основниот кривичен суд во Скопје.

За разлика од денес, кога нема никаква трага од обвинетиот Мијалков, тој пред две години во судница зборуваше дека бегањето не било негов стил на живеење.

„Стилот на моето живеење не е бегањето односно сакам да кажам, јас никогаш нема да избегам. Доколку оваа пресуда ја потврди и Апелацискиот суд, тоа ќе го решам со одлежување на казната. Никако со бегање“,

рече Мијалков на 8 март 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s