Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, објави нови инвестиции во државава, на седницата за пратенички прашања во Парламентот

Премиерот на Фејсбук: “На денешната седница за пратенички прашања, најавив нови инвестиции и отворање нови работни места во Северна Македонија.✅ Во Неготино купена е фабрика за кабли којашто не работеше години и години, од турска компанија за 6,5 милиони евра;✅ Дрекслер Мајер најавија инвестиција во Куманово за нови 2.000 вработувања и нов погон во Кавадарци;✅ Кромберт и Шуберт доби цела нова линија на „Мерцедес“, којашто ќе значи ангажман на 1.600 работници и бараат локација за нова фабрика во државава;✅ Со 9 други компании во моментов преговараме за да инвестираат.Дополнително, со развојната компонента на петтиот пакет економски мерки, се јакнат приходите на фирмите, се зголемува извозот, се отвораат погони и нови работни места, се зголемува иновативноста на компаниите и компетитивноста на нашите прозводи во светот.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s