Пандов, Миленко Неделковски, Владимир Панчевски приведени поради забава во кафеана по 21 часот

Забавата за пензионирање која што ја организирал поранешниот спортски коментатор Миленко Неделковски во кафеана во скопско Стајковци завршила со полициска интервенција. 

Дури 18 лица присутни на журката се приведени во полициската станица Гази Баба поради прекршување на протоколите. Односно од МВР дека постапувале по пријава поради престојот на гостите во локалот по дозволеното време до 21 часот.

– Полициски службеници заедно со инспектори од Државен пазарен инспекторат извршија контрола кој што е во сопственост на С.П и А.П, при што во објектот биле затекнати 18 лица. Овие 18 лица се приведени во полициската станица гази баба за понатамошна постапка поради непочитување на мерките за заштита од ковид-19. По документирање на случајот против нив ќе бидат поднесени соодветни поднесоци, вели Сузана Прањиќ од МВР.

На прославата бил и претседателот на патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ Александар Пандов кој ја потврди случката за Канал 5. Според него целата ситуација се одвивала околу 21:30 часот. Тој вели дека никој во кафеаната не ги предупредил дека останале повеќе отколку што е дозволено, а доброто расположение довело до тоа да изгубат чувство за тоа колку е часот, додавајќи дека ќе сноси одговорност доколку дошло до прекршување на законот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s