Николовски на бербер: Занаетчиството ја негува традицијата, а занаетчиите со макотрпна работа и целосна посветеност се чувари на нашата култура

Мојот бербер Martin Pocevski Karadak од Крива Паланка е дестинација непроменета цели 30 години, истакна вицепремеиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси и генерален секретар на СДСМ, Љупчо Николовски.

„Нашата татковина претставува ризница на стари и уникатни занаети. Занаетчиството ја негува традицијата, а занаетчиите со макотрпна работа и целосна посветеност се чувари на нашата култура. Занаетот се пренесува од колено на колено и создава вековни вредности“, посочи Николовски.

Николовски нагласи дека Владата на РСМ ги опфати занаетчиите во пакетот мерки за финансиска поддршка во време на пандемија, како еден од погодените сектори од корона кризата.

„Како важна алка во општеството преку субвенции и грантови ги поддржуваме занаетчиите да се развиваат, растат и да го афирмираат својот производ“, потенцираше Николовски.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s