Бугарски судија едвај спаси жива глава од фудбалерите (ВИДЕО)

Натпреварот меѓу два тима во четвртата бугарска лига е прекинат по физички напад врз судијата.

Инцидентот почна откако судијата му покажа жолт картон на еден од играчите, а потоа имаше сцени во кои тој избега од теренот во страв за себе , а попатно доби и неколку шамари и клоци.

Играчот на кого му даде јавно предупредување го турна судијата по што капитенот на тимот, се обиде да му го земе картонот . Јавно предупредениот играч потоа го нападна и го удри судијата.

По напуштањето на теренот, судијата свиреше за крај на мечот, но веднаш мораше да истрча кон излезот од игралиштето, а капитенот и другите фудбалери продолжија да го бркаат.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s