Гарванлиев – Роднините не можеш да ги бираш, баба ми е родена во Бугарија, но јас сум горд Македонец…

По лавината реакции на јавноста за двојното државјанство на годинешниот македонски претставник на Евровизискиот натпревар во Ротердам, и делото на Жанета Вангели во спотот за песната „Here I stand“, зборуваме со баритонот Васил Гарванлиев и неговите ставови за ситуацијата во која се наоѓа.

ОД УНИВЕРЗАЛНА САЛА, КАРНЕГИ ХОЛ ВО ЊУЈОРК, БЕЛАТА КУЌА, ПРЕД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏОРЏ БУШ ВО ВАШИНГТОН, СВЕТСКИ ОПЕРСКИ СЦЕНИ, ПРИДРУЖЕН ВОКАЛ НА СЕЛИН ДИОН И НЕЛИ ФУРТАДО ДО ПРЕТСТАВНИК НА МАКЕДОНИЈА НА ЕВРОВИЗИЈА …

Погледнете го краткото интервју на линкот или на видеото подолу на FB страната на DW на македонски

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s