Зегин донираше 4.000 детски визири во општина Чаир

Со цел побрзо и полесно справување со пандемијата од Ковид 19, компанијата Зегин денеска додели уште една донација за здравјето на граѓаните, овој пат на најмалите.

Сопственикот на Зегин, Благој Механџиски денеска лично додели 4000 детски визири во општина Чаир, наменети за учениците од основните училишта кои посетуваат настава со физичко присуство во оваа Општина упатувајќи силна порака дека децата се нашата иднина и треба да се грижиме за нив.

Донацијата ја прими градоначалникот на Општина Чаир, господин Висар Ганиу, кој во знак на благодарност, на господинот Благој Механџиски му додели плакета од Мајка Тереза како симбол на хуманост и сплотеност, истакнувајќи ја важноста и соработката помеѓу сите учесници во оваа борба, вклучувајќи ги поединците, институциите и компаниите како Зегин кои се директни и активни учесници во справувањето со пандемијата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s