Една година од членството на Македонија во НАТО

Со прелет на три воени авиони на Алијансата заедно со хеликоптери на македонското воено воздухопловство и показни вежби на македонската армија беше одбележан првиот роденден на земјава како полноправна членка на НАТО.

На централната манифестација во касарната „Илинден“ во Скопје покрај државниот врв и воено-дипломатскиот кор присуствуваше и адмиралот Роберт Бурк од Сојузничката команда на здружените сили во Неапол.

[🔴Во живо] Настан по повод една година НАТО

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s