(ФОТО) Како течат подготовките на салата „Борис Трајковски“ за масовна вакцинација

Македонија полека се подготвува за масовна вакцинација, која ќе се случува во салата „Борис Трајковски“, а министерот за здравство, Венко Филипче, објави неколку фотографии од тоа како тече целиот процес на подготовка на просторот за овој настан.

Како што истакна тој, подготвени се вкупно 48 позиции за истовремено вакцинирање и капацитет да се вакцинираат околу 5000 граѓани дневно. Согласно планот ќе се работи во две смени од 08:00 до 20:00 часот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s