Кога Апасиев зема хонорари, тогаш храни фамилија, а кога тоа го прави некој друг, тој според него е мршојадец

Откако Владата ја објави листата на лица кои се тековно ангажирани преку авторски договори за специфични задачи кои не може да се обезбедат од редот на вработените, на социјалните мрежи започна диригирана хајка против лицата ангажирани хонорарци.

Во тоа, како и многупати претходно предничеше лидерот на партијата Левица, Димитар Апасиев, кој на нему својствен начин – со погрдни зборови и експлицитен говор на омраза се нафрли врз ангажираните хонорарци, нарекувајќи ги МРШОЈАДЦИ.

На социјалните мрежи го потсетија Апасиев на неговите двојни аршини и толкувања, кога тој се правдаше за ангажманот и земените хонорари од СЈО, изјавувајќи дека од хонорарите ранел фамилија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s