Двајцата пратеници во скафандери гласаа според протокол донесен уште во јули, дополнет во ноември

Учеството на пратениците во скафандери на собраниската седница од посебна кабина е според протокол донесен уште од јули 2020 г., а дополнет во ноември. Во документот се уредува под кои услови пратениците кои се во домашна изолација, а немаат симптоми, може да присуствуваат на собраниска седница и да го остварат правото на глас.

Денеска пратениците Бисера Костадиновска од СДСМ и Мирослав Богдановски од ДОМ, на кои им е одредена домашна самоизолација, учествуваа во работата на парламентот и гласаа по точките од 32. и 36. седница. Тие беа облечени во заштитни скафандери, носеа заштитни ракавици и маски и беа сместени во специјалните кабини над салата во која вообичаено се одвива седницата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s