Твитерџија кој ја критикува власта е претставуван во портали како експерт на ЕУ-проект

Лука Андраши се приклучува на Твитер во јануари годинава. Соопштува дека работи на проект за мониторинг на високи јавни службеници во земјава, а сите останати твитови му се коментари за случувањата на политичката сцена. Твитовите завршуваат на дел од македонските портали, кои Андраши го цитираат како хрватски експерт кој работи на проект на Европската Унија

Од Делегацијата на ЕУ во Скопје велат дека не менаџираат таков проект, а се сомневаат и дека такво лице постои. Извесниот Лука Андраши е непознаница и за најголемите билатерални донатори од Европа – Шведската, Холандската и Британската амбасада. За проектот не слушнале ниту во Хрватската амбасада. Случајно или не, по објавувањето на најавата за емисијата 360 степени, извесниот Лука Андраши „се збогува“ со Македонија

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s