Независниот синдикат на одбраната доби нови простории во зградата на Министерството и Генералштабот

Независниот синдикат на одбраната доби нови простории во зградата на Министерството и Генералштабот. Борбата за унапредувањето на правата на нашите вработени е заедничка и природно е да бидеме поблизу. Досега постигнавме многу и направивме сериозна разлика. По зголемувањето на платите, стандардот, редовната исплата на станарината, личната опрема и многу исправени неправди, во очекување сме на пратеничката поддршка на измените на Законот за служба кои носат дополнителни поволности и решени прашања. Партнерството со репрезентативниот Синдикат продолжува бидејќи луѓето во одбраната тоа го заслужуваат – напиша министерката Шеќеринска на Фејсбук.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s