Армиски контингент замина во мисија на НАТО во Косово

Контингент на АРМ вчера утрото од касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец замина во извршување на мисија во состав на силите на НАТО во Косово – КФОР, објави министерката за одбрана Радмила Шекеринска на Фејсбук.

„Утрово од касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец новиот армиски контингент замина во НАТО операцијата КФОР во Косово“, наведе министерката Шекеринска.

Таа на припадниците на АРМ им посака успешна мисија и безбедно да се вратат дома.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s