Премиерот Заев го прослави Велигден со неговите родители и сопругата

Премиерот на Македонија, Зоран Заев за празниците си отиде во родната Струмица да слави со најблиските.

„Саможртвата на Христос е подвиг од љубов, посветен на нас луѓето. Бог ни се даде како пример. Опкружени со љубов, но и со надеж за подобрите денови кои доаѓаат, да бидеме исполнети со хармонија и прошка, мир и просперитет, без поделби, без омраза, без конфликти. Нека е честит големиот христијански празник – Велигден! „Христос воскресна! Навистина воскресна!“, напиша Заев на Фејсбук.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s