Филипче се вакцинираше против ковид со „Синофарм“

Министерот за здравство Венко Филипче денеска ја прими првата доза од вакцината против ковид на кинескиот производител „Синофарм“. Тој се вакцинираше на пунктот во спортската сала „Борис Трајковски“ во Скопје.

  • Вакцините спасуваат животи и се единственото оружје со кое ќе го победиме вирусот. Сите вакцини се безбедни и ефикасни. Јас се вакцинирав со Синофарм и апсолутно имам доверба во сите вакцини, граѓаните не треба да се грижат за тоа. Сега е потребно да се мобилизираме за масовно вакцинирање за да излеземе од кризата. Се гледа конечно светлото на крајот на тунелот, да забрзаме да излеземе од него што побрзо. Вакцината примарно има за цел да ја намали смртноста и ова ќе го оствариме само ако вакцинираме што повисок процент на возрасни граѓани. Земете ги под рака, убедете ги, помогнете им да се вакцинираат на вашите баби, дедовци, родители, соседи. Вклучете се во нашата кампања преку тоа што ќе ги убедите сите ваши блиски да се вакцинираат и да го вратиме животот во нормала, но и да спасиме што повеќе животи. Вакцинацијата е единствен начин да ги вратиме среќните моменти кои сега ни фалат, да ги вратиме дружбите, да се вратат прегратките и настаните.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s