Претседателот Пендаровски се вакцинираше во Куманово

Претседателот Стево Пендаровски денеска во вакциналниот пункт на ЈЗУ Здравствен дом Куманово, во спортската сала на СОУ “Перо Наков”, прими вакцина против Ковид-19, информираат од Кабинетот на претседателот.

Оттаму појаснуваат дека во согласност со националната кампања за вакцинација, претседателот Пендаровски одлучи заедно со членови од Кабинетот да се вакцинира во оваа општина со цел да ја подигне јавната свест за потребата од масовна вакцинација.

Вакцините се единствениот безбеден и ефикасен начин да ставиме крај на пандемијата на #Ковид19. Да се вратиме на нормалниот живот.Ги охрабрувам граѓаните да не се двоумат. Да не веруваат во теории на заговор и лажни вести. Да бидеме одговорни за своето и за здравјето на најблиските. Да ги почитуваме протоколите за заштита.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s