Врвна музичка екипа сними џез преработка на „Каранфило филфило моме“

Денес споделуваме уште една преработка на стара македонска песна. Овој пат во нуво руво ја слушаме „Каранфило филфило моме“. Оваа прва преработка во рамките на новиот проект „Џез вез“, ја изведоа Дани Димитровска, Сара Пројковска и Ана Костадиновска, а со инструментална поддршка на Никола Мицевски, Оливер Јосифовски, Дино Милосављевиќ и Петар Христов. Маестро Мицевски исто така е и автор на новиот аранжман за „Каранфило филфило моме“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s