Италија победи на Евровизија

Италија и нејзиниот претставник – групата „Манескин“ со песната „Ziti e buoni“ победија на Евровизија 2021 година.

Победникот освои 524 гласа, втора е Франција, а трета Швајцарија.

Оваа година, 39 земји учествуваат на Евросонгот.

Второ место е Франција:

Трето место е Швајцарија:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s