Промовирани новите лесни оклопни возила за АРМ, Министерката Шекеринска на пробно возење

Промовирани новите лесни оклопни возила за армијата. Возилата се од брендот JLTV, производство на американската компанија Oshkosh Defense. Според договорот од 2019 година со САД, за армијата на Северна Македонија првично ќе бидат набавени 33 возила од овој тип.

Министерката Радмила Шекеринска на пробно возење со новите армиски оклопни возила на “Криволак” набавени од САД

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s