Познатиот бенд „Ареа“ ја промовираше својата нова песна „Отсекогаш“

Познатиот бенд „Ареа“ ја промовираше својата нова песна „Отсекогаш“. Музиката, аранжманот и продукцијата за песната се на гитаристот на „Ареа“, Ивица Брчиоски, а текстот е на Ружица. Видео записот за оваа песна го режираше, снимаше и монтираше Даниел Јовески. Снимањето се одвиваше на повеќе локации, а најголемиот дел од кадрите се снимија во Маврово во црквата Св. Никола Летен. Како актери во видеото се појавуваат Мариа Стојаноска и Илија Трале Левески.

„Отсекогаш“ е најава за шестиот студиски албум на бендот, кој е во завршна фаза на подготовките.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s