Музички регионален проект: Дишете позитивна О2 енергија!

Познати музички имиња од регионот како што се Лена Ковачевиќ, Ивана Петерс, Марко Луис, нашата Тамара Тодевска, Сашка Јанкс и Игор Симиќ , на иницијатива на Magic Records, се здружија и под името „О2“ ја отпеаја песната „Удахни“.

Станува збор за наменска песна со цел да се пренесе пораката на солидарност и заедништво во тешки моменти, луѓето да размислуваат за враќање во природата и оригиналните вредности и да го направат општеството по солидарно, за полесно да ги надмине сите кризи.

Главните мотиви што се провлекуваат низ песната се подигање на свеста за важноста за зачувување на животната средина, борба против загадувањето и потребата за поздрав воздух кој луѓето го дишат.

Авторите на песната, Владимир Даниловиќ и Немања Филиповиќ, и сите изведувачи, воедно даваат поддршка и на сите оние кои преживеале или сеуште ги преживуваат тешките последици од глобалната пандемија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s