Давид Темелков со нова песна го прославува роденденот (Видео)

Македонскиот пејач Давид Темелков, кој веќе десетина години гради музичка кариера во Хрватска, денеска го прославува својот 29-ти роденден. По тој повод, тој на своите обожаватели им подарува нова песна и спот. „Не кревај раце“ („Ne dizi ruke“) е снимена на македонски и на хрватски јазик, музиката ја напиша Миро Буљан, текстот е на Соња Буљан, а препевот на македонски го направи Давид.

Темелков наскоро ќе го одржи и својот прв солистички концерт. Имено на 12-ти август, тој ќе го отвори годинашното „Новоградишко лето“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s