ПЕНДАРОВСКИ ВО ЗАГРЕБ СВРТЕ ЕДЕН КРУГ ВО НАЈБРЗИОТ ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ НА СВЕТОТ

Претседателот Стево Пендаровски при официјалната посета на Хрватска доби ретка можност да се провози во најбрзиот електричен хиперавтомобил на светот, „невера“, производ на хрватската компанија „Римац автомобили“.

По вечерата кај претседателот Зоран Милановиќ, Пендаровски се сретна со основачот на компанијата Мате Римац, кој му понуди да свртат еден круг.

„Имаме малку време, ќе свртиме еден мал круг наоколу“, кажа Римац откако Пендаровски седна во возилото за кое зборува целиот автомобилски свет.

Младиот хрватски иноватор и претприемач неодамна објави дека „невера“ ќе оди во сериско производство. Неговата максимална брзина е 412 километри на час, а цената ќе биде два милиона евра. Планирано е да се произведе во само 150 примероци.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s