Вчера Гевгелија беше најтопол град во Европа со 43,3 степени целзиусови

Вчера во Гевгелија беа измерени 43,3 степени целзиусови, со што беше и најтопол град во Европа. Освен Гевгелија и Демир Капија се најде на листата на 15 најтопли градови каде со 42,6 степени беше на петото место.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s