Награда од по 10 000 денари за 300 пожарникари и граѓани кои ги гасеа пожарите

Владата одлучи да додели парична награда од по 10 000 денари за вкупно 300 лица, од кои дел пожарникари, а дел граѓани кои помогнаа во гаснењето на шумските пожари што ја зафатија територијата на државата

Како што соопшти владината прес-служба, одлуката за одобрување средства од резервите на Буџетот за 2021 е донесена на денешната владина седница, на предлог на Комисијата за човечки ресурси и одржлив развој.

Листата на граѓани кои ќе ја добијат наградата ќе биде утврдена во соработка со општините, Дирекцијата за заштита и спасување и Центарот за управување со кризи.

Како што соопшти владината прес-служба, одлуката за одобрување средства од резервите на Буџетот за 2021 е донесена на денешната владина седница, на предлог на Комисијата за човечки ресурси и одржлив развој.

Листата на граѓани кои ќе ја добијат наградата ќе биде утврдена во соработка со општините, Дирекцијата за заштита и спасување и Центарот за управување со кризи.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s