Шекеринска се сретна со новиот американски претставник за Западен Балкан, Габриел Ескобар

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска при официјалната посета во Стејт департментот се сретна со новиот американски пратеник за Западен Балкан, Габриел Ескобар.

„На средбата беше заклучено дека местото на Западен Балкан е во ЕУ и дека новата американска администрација сака што поскоро да ја види Република Северна Македонија во преговарачкиот процес со Унијата“, соопштија од Министерството за одбрана

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s