Познатата ресенска песна „Три години болен лежам“ во ново руво (Видео)

Познатото дуо Дац и Александар продолжуваат да ја негуваат традицијата и убавите стари македонски песни. Овој пат тие заедно со актерот и ресенчанец Атанас Тановски – Таше ја преработија познатата ресенска песна „Три години болен лежам“.

“Како подарок за Ресен и Преспа ја снимивме прекрасната мелодија од тој крај, „Три години болен лежам”, дел од репертоарот на легендарните „Распеани ресенчани“. Во еден личен Ford Taunus од 1974 година, ја поминавме прекрасната Преспа и направивме убава видео разгледница заедно со нашиот специјален гостин, родум од Ресен, актерот Анастас Тановски – Таше. Заедно со нас се и дел од членовите на некогашните „Распеани ресенчани“, објави познатото дуо.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s