(ВИДЕО) Еве со која песна децата од „Дајте музика“ ќе ја претставуваат Северна Македонија на Детска Евровизија

Оваа година 19. издание на јуниорскиот избор за песна на Евровизија ќе се одржи на 19 декември во спектакуларната
Децата од мегапопуларната детска серија „Дајте Музика“ се избрани од МРТ да ја претставуваат Северна Македонија на годинешната Детска Евровизија.

Песната кој вчера беше промовирана во јавноста се вика „Green forces“, а ќе ја изведуват Кристина, Анастасија, Миха и Филип од „Дајте музика“.

Автор на музиката е познатиот пејач и композитор Роберт Билбилов, додека пак текстот го напиша Робин Зимбаков.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s