ЉУБОЈНА И ДУЛЕЛУД ПРОМОВИРАА ПРВА ЗАЕДНИЧКА ПЕСНА!

Еден од најавтентичните македонски бендови „Љубојна“ и продуцентот Дулелуд го промовираа нивниот прв заеднички проект, песната „Пустелија“, во која се спојуваат етно вокалот на Вера и електронскиот звук на Дулелуд.

„Кога две различни музички движења ќе ги спојат своите сили, резултатот е ремек дело. Со македонскиот мелос, кој го изведува ‘Љубојна’ во своите песни, успеав да се осознаам на поразличен начин и да создадам сингл според вибрацијата на моето срце“, изјави Дулелуд.

За песната е снимен и спот кој е комплетно дело на Виктор Стоимиров. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s