Телма – Реконструкција на последното патување на Беса Транс

Хотел во Истанбул во населбата Есенлер. Надзорните камери ги регистрираат 52 патници како ги товарат своите куфери во автобусот и тргнуваат на патување, кое за неколку часа ќе се покаже, дека е нивно последно. Некои од патниците околу 16.00 часот вчера се слушнале со своите најблиски во Македонија за да им кажат како се и дека тргнале кон Македонија, каде требаше да пристигнат утрово со прв станица на застанување – Куманово па Скопје. Но тоа никогаш нема да се случи. Нивното патување трагично ќе заврши во три часот наутро на кривината на смртта на автопатот Струма, во ренот на селотто Боснек, пред градот Перник во Бугарија – позната како црна точка на автопатот. Неколку минути пред два часот по бугарско време на телефонот за истни случаи 112 стигнал повикот кој ги мобилизирал противпожарните и медициските екипи од Перник и во Софија.

„Околу 3 часот по полноќ ми се јави дежурниот во општина Перник кој ми соопшти дека се случила ужасната несреќа која се случила на автопатот Струма, со многу жртви. Автобус со македински регистарски таблички претрпел тешка несреќа во која се запали, тука на ова место. Го гледате тука влажниот коловоз, со огромна нивелација и остриот свиок и човек ако не го знае тоа може да додје до трагедија, (како оваа) каква што јас не паметам“, изјави Станислав Владимиров, градоначалник на Перник .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s