Во норвешка реклама Дедо Мраз си фати дечко

Норвешката поштенска служба објави реклама каде се зборува за хомосексуална врска помеѓу Дедо Мраз и човек по име Хари и која предизвика низа реакции како во земјата, така и на Стариот континент.

Создадена со цел да ја одбележи 50-годишнината откако Норвешка ја декриминализира хомосексуалноста, рекламата наречена „When Harry Met Santa“ ја отсликува љубовната афера помеѓу норвешки маж и самиот Дедо Мраз. Неколку години Дедо Мраз го посетува Хари, при што двајцата се вљубуваат еден во друг.

Рекламата завршува со страстен бакнеж помеѓу нив, за потоа Posten, норвешката поштенска служба, да ги преземе пратките на Дедо Мраз и да продолжи да ги доставува во текот на ноќта.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s