Eд Ширан и Елтон Џон ја отворија сезоната на божикни хитови

Една вистинска легенда на британската музика и една друга легенда во создавање ја објавија три недели пред Божик заразната, весела и придвижувачка песна „ Merry Christmas“.

Ширан на крајот на октомври го објави албумот „= (equals)“, а двата најголеми хита од него „Bad Habits“ and „Shivers“ веќе ги освоија врвовите на топ-листите од двете страни на Атлантикот.

Елтон Џон имаше свој момент со албумот со соработки, снимен за време на пандемискиот локдаун, од кој водечкиот сингл „Cold Heart“ со Дуа Липа експресно стана глобален хит.

Со такво позитивно забрзување, двете британски музички ѕвезди се обединија и ја снимија песната „Merry Christmas“, која се појави на стриминг-платформите, и која уште од сега се заканува дека ќе биде сеприсутна секоја наредна година за време на празниците. „Merry Christmas“ е една од трите празнични песни кои Ширан и Елтон Џон ги имаат напишано заедно. Со песната се појави и соодветно новогодишно видео – со накитена елка, со оган во каминот, со Елтон Џон крај клавирот, со Ед Ширан кој лета со Снешко и со големо финале со цела група новогодишни помошнички.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s