Нова песна насловена како „Врие Македонец“ и цел нов албум ни подготвува хип-хоп колективот „Чиста Околина“

Нова песна насловена како „Врие Македонец“ и цел нов албум ни подготвува хип-хоп колективот „Чиста Околина“.

За нив 2021-та беше успешна година. Се вратија на сцената цели дваесет и пет години по објавувањето на култното деби „Новиот аспект на старата школа“ и го издадоа повратничкиот албум „Avant-garde Fatiguee“. Албумот беше поддржан од два сингла („Си играме со рапот“ и „Малку поети“), како и од дополнително албумско издание со инструментални верзии од песните.

На „Врие Македонец“, Чиста Околина ги придружуваат Кацар и Вена, а миксер и продуцент на песната е Драги Иванов, кој свири и гитара.

Наскоро ќе излезе и видео-спот за синглот, во режија на Иван Солунчев, а дотогаш слушнете ја песната во продолжение:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s