Димитар Ковачевски е нов претседател на СДСМ

Со 37.649 гласови, членството на СДСМ денеска го избра Димитар Ковачевски за нов лидер на СДСМ.

Како што соопшти Централната изборна комисија, неговите противкандидати Јован Деспотовски и Фросина Ташевска Ременски освоија 3.319 гласови, односно 2.836 на контото на Ременски.

На овие избори за нов лидер на СДСМ имало 602 неважечки ливчиња, соопшти ЦИК на СДСМ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s