Градоначалник од ДПМНЕ, министерка од СДСМ и вицепремиер од ДУИ заедно удрија темел на ново училиште во Бутел

📍Визбегово добива целосно ново модерно училиште со капацитет за над 500 деца, со што одговараме на долгогодишните барања на жителите од населбата.🏫Денеска со првиот вицепремиер Артан Груби, актуелниот градоначалник на Бутел Дарко Костовски, и поранешниот градоначалник Велимир Смилевски, го посетивме градилиштето во Општина Бутел, каде се започнати подготвителните работи за инвестицијата во износ од 106, 6 милиони денари.✅Во изминатиот период покажавме дека кога се работи за обезбедување на квалитетно и образование достапно за секое дете можат да се надминат сите предизвици и да се забрзаат процесите. ✅За исклучително краток период успеавме да започнеме со изградба, реконструкција или санација на училишните објекти во речиси секоја општина или населено место, но истовремено и да вложуваме во нови наставни програми и континуирани обуки и поддршка на наставниот кадар.👉Само со истовремено инвестирање во овие три столба во пракса можеже да имаме современо и квалитетно образование.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s