Премиерот Ковачевски денеска беше гостин на семејство на вработена во супермаркет

Ми беше големо задоволство да ја запознаам Стефанија и фамилијата Шишковски од Општина Илинден. Стефанија е млада жена која работи во локален супермаркет. Таа денеска е дома и може да се посвети на семјеството и да се одмори. Недела неработен ден значи поквалитетен приватен живот, а Стефанија е меѓу работниците кои веќе ги чувствуваат придобивките од овој закон. Тој придонесува работниците да бидат помотивирани, поодморени и поефикасни на работното место.Секој кој работи напорно за да го поддржи своето семејство, своите деца и да придонесе за државата заслужува најголема почит и поддршка. За неполни четири години минималната плата ја донесовме од 9.000 до над 15.000 денари. Тоа е повеќе од 6.000 денари месечно по лице, или 72.000 денари повеќе за секој работник годишно. И ќе продолжи да расте.Државата ќе биде секогаш тука да ги унапредува правата на работниците, економијата и животниот стандард на граѓаните.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s