(ВИДЕО) Тијана Дапчевиќ во трка за српски претставник на „Евросонг 2022“

Србија новиот претставник и песната за овогодинешниот натпревар во Торино, Италија, ќе го избира на фестивалот „Песна за Евровизија 22“, преку две полуфинални вечери на 3 и 4 март, и на големото финале на 5 март.

Меѓу 36-те кандидати се најде и македонската пејачка Тијана Дапчевиќ која ќе се претстави со песната „Љуби, љуби, довека“. За нумерата, музиката и текстот ги напишала Леонтина Вукомановиќ, а за аранжманот и продукцијата е заслужен Немања Филиповиќ.

Тијана денеска во 14 часот ја промовираше „Љуби, љуби, довека“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s