Се вратил од Германија за да работи во Македонија – 18.000, не е многу, ама за скромен живот доволно

Еден од вработените во текстилна компанија „Текстил Солушн“, Полику Авдиу денеска на прес конференција посочи дека иако работел во Германија цели 18 години, сепак среќата ја пронашол токму во оваа компанија.

Полико Авдиу веќе осум години работи како шивач во компанијата „Текстил Солушн“. За да биде дома со семејството, Авдиу се вратил од Германија каде што работел. Тој вели дека е задоволен од условите за работа во компанијата и се радува што постојано се подобруваат. Задоволен е од растот на минималната плата, вели доволно ќе е за скромен живот

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s