Ковачевски закрои лозје во Тиквешијата и вети продолжување на стимулациите за лозарите и винарите

Владата останува партнер за развој на земјоделските дејности со најголем раст во нашата земја., рече претседателот на Владата Димитар Ковачевски, при денешната посета на Тиквешкиот регион, честитајќи го Св. Трифун и посакувајќи им успешна година на лозарите и на винарите.

На средби со првите луѓе на тамошните винарии, како што соопштија од Влдата, се разговарало за измени во Програмата за финансиска поддршка во земјоделството со авансната финансиска поддршка, за зголемениот износ за мерката зелена нафта, како и за грантови за малите винарници.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s