Александар и Дац со песна во чест на Блаже Конески

Дуото Александар и Дац со ново музичко пакување на стиховите “Весела песна” од големиот македонски деец Блаже Конески.

Тоа е песна од неговите стари стихозбирки која преку овој музички рефрен започнува нов живот. Заедно со хорот на “Златно славејче” Дац и Александар подготвија музичко-визуелна приказна која ќе го стопли секое срце. Во чест на големиот автор, оваа инспиративна балада започнува и завршува со стиховите на легендарната “Везилка”. Во спотот се илустрирани сите стари детски игри кои се подзаборавени во денешнината, а целата атмосфера носи една топла позитива и носталгија на некои убави времиња. Проектот беше препознаен и поддржан од компанијата Алкалоид Скопје

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s