Ова се новите претставници на Украина на Евровизија

Откако пејачката Алина Паш одлучи да се повлече од овогодинешниот Избор за песна на Евровизија, украинската телевизија UA: PBC избра нова песна што ќе ја претставува земјата во Торино.

Станува збор за песна по име Стефанија, изведена од оркестарот Калуш.

Оркестарот Калуш бил втор во украинската верзија на Дора Видбир, иако публиката им даде максимален број поени, бидејќи жирито ги стави само на третото место.

Песната Стефанија комбинира традиционално пеење и инструменти со модерен рап, а е посветена на мајките.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s