(ВИДЕО) Зеленски се јави од улиците на Киев: Сите сме тука за да ја штитиме нашата држава

Украинскиот претседател Володимир Зеленски на социјалнитемрежи објави видео од улиците на Киев по гласините во руските медиуми дека побегнал од главниот град.

„Сите сме тука. Ние ја штитиме нашата независност, нашата држава. И ќе продолжиме да го правиме тоа“,

рече тој, опкружен со клучните советници и премиерот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s