Србија на „Евровизија 2022“ ќе ја претставува Констракта со „In corpore sano“

Србија вчера вечер го избра својот претставник за „Евровизија 2022“, тоа е Ана Ѓуриѓ, односно Констракта која ја испеа песната со наслов „In corpore sano“.

Таа доби најмногу гласови и од жирито и од публиката, која гласаше преку СМС пораки, во сооднос 50:50 и собра 24 поени.

Ексцентричната пејачка, која веќе почнаа да ја споредуваат со Лејди Гага, до овој настап не беше многу позната во Србија, но уште по настапот во полуфиналето стихот од нејзината песна „Уметницата мора да биде здрава“ е вистински хит на социјалните мрежи. Инаку, таа е дипломиран архитект, претседателка на куќниот совет во зградата во која живее, мајка на две деца и членка на групата „Земја на грувот“ со која настапува.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s