ВИДЕО | „Гладни сме“: Отворањето на првиот Мекдоналдс во Русија во 1990 година

Првиот ресторан на Мекдоналдс во Русија бил отворен пред 32 години, а овој стар прилог на „CBC“ сведочи дека Русите биле со поделени ставови околу пристигнувањето на најголемиот синџир на ресторани за брза храна во светот.

Штом основачот на канадската франшиза, Џорџ Кохон ја пресекол големата црвена лента, гостите веднаш се упатиле кон касата каде ги нарачале популарните оброци на овој американски ресторан за брза храна.

Пред камерите на „CBC“, повозрасен господин искоментирал дека воопшто не му се допаднала храната и дека „воопшто не е руска“.

Една московјанка споделила дека не знае што јаде, но дека е невообичаено и дека е вкусно.

На почетокот било најавено дека ресторанот ќе служи 15 000 оброци дневно. Но, излегло дека оброците на Мекдоналдс не се евтина храна за Русите – просечното мени чинело дури половина од просечната дневница.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s