ВИДЕО | Жена упадна во програма на руската државна телевизија: „Не верувајте во пропаганда, ве лажат, Русите се против војната“

Една демонстрантка го прекина преносот во живо на руската државна телевизија мавтајќи со плакат на кој пишуваше „Не на војната, прекинете ја војната“, пишува Би-Би-Си.

На снимките кои се шират во Русија, особено преку апликацијата Телеграм, жената влегува во кадарот зад водителката во информативната програма „Време“ на Првиот канал.

„Не верувајте во пропагандата, ве лажат, Русите се против војната“, пишува на нејзиниот знак.

Демонстрантот, чие име не е наведено, наводно е вработена во телевизијата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s